Inspiration: Den moderne bolig i 2017

0
1051

Nordisk design er ganske unikt, og det fortæller en historie om, hvordan vi har udviklet os i Norden. Med rolige farver og klare linjer, men også med smukke planter og en lys og klar stemning, er der ingen tvivl om, at vi elsker at bruge meget tid på og i vores hjem. Et hjem, hvor vi elsker at hygge os. Så bryg en kop kaffe, og læs mere om den moderne bolig i 2017.

Skandinavisk design har det med at bringe naturen ind i hjemmet, og netop derfor har planter, store træborde og smukke trægulve fået en nøglerolle i mange hjem. Dette er ikke noget, som vil ændre sig i 2017. Derimod kan det forventes, at der til dels vil blive gjort op med de matte pastelfarver, som tidligere har hersket.

Ingen pastelfarver? Ja, du hørte rigtigt. På trods af at disse farver har været en yndlingsting i hjemmet de seneste år, så bliver de nu erstattet. Og bare rolig, det bliver ikke kun sort og hvidt.

Farver med et anderledes udtryk

Netop fordi tiden er inde til at gøre op med pastelfarver, så vil der i det kommende år fremtræde et anderledes udtryk i vores skandinaviske boligstil, end det vi er vant til. De matte farver bliver erstattet af mørkere toner, samtidig med at stilen bliver holdt enkel. Dermed kan det forventes, at der vil blive mere samspil i hjemmet mellem det mørke og det lyse, uden at det dog vil blive dunkelt på nogen måde.

Det anderledes udtryk vil typisk være i en fyldig mørklilla, mørkeblå eller mørkegrøn tone. Disse farver vil lade et moderne udtryk komme til at være fremtrædende på en både enkel og eksklusiv måde.

Vi åbner op – og kigger ud

De seneste år har været meget præget af, at den moderne bolig har været indadvendt og tilbageskuende. På grund af krisen, som efterhånden er overstået, så har vi netop vendt os indad mod os selv som folkefærd. Det er helt naturligt i sådanne tider, men det forklarer samtidig også, hvorfor netop pastelfarverne og de kære gamle designikoner har fået en mindre genopstandelse.

Det kommende år vil dog bære et langt mere internationalt præg, hvor eksklusivitet er tilladt og opfordres til. Selvtilliden er tilbage, og det vil netop afspejle sig i boligen. Vi vil åbne os mere op – også i vores boligindretning – og kigge ud mod inspirationskilder fra andre steder end os selv og vores fortid.

Den mørke farve vil dermed få sit indtog, som det stod nævnt tidligere, og tilsammen vil man finde måder, hvorpå de modige, internationale valg vil stemme overens og harmonere med de nordiske elementer, som længe har gjort sig gældende i skandinavisk design. Her er der tale om rene linjer, masser af lys og brug af træ og sten.

Dermed vil den skandinaviske stil i det kommende år bære præg af et mere dekadent og modigt udtryk, som vil bidrage til hjemmets atmosfære. Vær dog ikke i tvivl – hyggen vil stadig sejre!

Hyggen bevares

Nu tænker du måske, at al den snak om mørkere farver og ændringer i den nordiske boligstil kan være svær at forholde sig til. Og det er forståeligt nok. Men en ting, som dog ikke er svær at forholde sig til, er, at hyggen fortsat vil være altdominerende i vores hjem.

Samtidig med at de mørkere og stærkere farver bliver introduceret, vil der ikke blive skåret ned på planter, varme og det urbane udtryk. Tværtimod så vil der også blive skruet op for dette. På den måde bliver det internationale look parret med det rå og naturlige, som vi kender så godt.

Med de nye, skarpere farver vil der blive større mulighed for at skabe andre accenter, end hvad pastelfarverne kunne tilbyde, og dette vil blot kunne frembringe hyggen endnu mere.

Samtidig vil det urbane udtryk også blive hyldet, netop fordi farverne herfra passer så godt til det internationale indryk.

Alt i alt vil der således ikke blive gået på kompromis med de ting, som står allerstærkest i den nordiske bolig. Elementer som træ, rustikke genstande og masser af lys vil stadig blive både hyldet og foretrukket, men den såkaldte tone-i-tone, som det nye farvespil kaldes, vil blot intensivere og internationalisere udtrykket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here